Diyarbakır’da “Hayvan Hastalıkları ile Mücadele” toplantısı düzenlendi

Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesi kapsamında, Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde eğitim ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesi kapsamında Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda eğitim ve değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Hüseyinoğlu, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Necattin Gönç ve İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev alan Veteriner Hekim, Veteriner Sağlık Teknisyeni ve Teknikerlerin katılımıyla gerçekleşti.

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar’ın genel değerlendirmesi ile başlayan toplantı Hayvan Bilgi Sistemi il sistem sorumluları tarafından 2023-01 sayılı “Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesi” hakkında yaptığı bilgilendirme ile devam etti. Ardından ilkbahar dönemi şap aşılama kampanya programının Bakanlık tarafından belirlenen hedefe ulaşılması için gerekli kolaylıkların sağlanması konusuna değinildi. Ayrıca 2022 yılı aşılama çalışmaları, büyükbaş-küçükbaş hayvan küpeleme ve güncelleme çalışmalarına ilişkin sunum yapıldı. Toplantı genel değerlendirme ve ilgili konular hakkındaki sorunların ve çözüm önerilerinin konuşulmasıyla sona erdi.

Haber: Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü