8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlu Olsun

Veteriner Hekimler Derneği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü basın açıklaması şu şekilde;

Dünya nüfusunun yarısının kadınlardan oluşması ve dünyada yapılan işlerin üçte ikisinin kadınlar tarafından yapılmasına rağmen kadınlar, yaratılan küresel gelirin, sadece onda birini elde edebilmektedirler.

Veteriner Hekimlik mesleği açısından cinsiyet dengesi, dünyada, son 30 ila 40 yılda önemli ölçüde değişmiştir ve bir zamanlar azınlıkta olan kadınlar, şimdi veteriner hekimlerin yarısını oluşturmaktadırlar. Ülkemizde de son yıllarda Veteriner Fakülteleri’ni tercih eden kız öğrenci sayısı hızla artmaktadır.

Türkiye’de, kadının genel olarak çalışma hayatında yaşadığı sorunlar, kadın veteriner hekimler tarafından da yaşanmaktadır. Bu sorunlar, özellikle ekonomik, ve sosyal sorunlardır.

8 Mart, dünyada ve Türkiye’de kadın-erkek eşitsizliklerine karşı mücadele verenlerin günüdür. Bugün, kadın cinayetleri ve kadına karşı şiddet için mücadele başta olmak üzere kadınların eşit hakları için mücadele günüdür!
Dünya Emekçi Kadınlar Gününde, Veteriner Hekimlik mesleğini icra eden kadınlar olarak; iyileştirilmiş iş-yaşam dengesi ile ücret, statü, çalışma ortamı gibi her alanda fırsat eşitliğinin ülkemizde sağlanmasını diliyor, son sözü büyük önderimizle noktalıyoruz.

“Şunu anlamak lazımdır ki dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir”
M.Kemal ATATÜRK

Haber: Veteriner Hekimler Derneği