Diyarbakır’da “Dünya Süt Günü” kutlandı

1 Haziran Dünya Süt Günü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda Yenişehir ilçesi Şehitlik İlköğretim Okulunda düzenlenen programla kutlandı. Düzenlenen programa Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdür Vekili  Mehmet Hüseyinoğlu,  Gıda ve Yem Şube Müdürü Şahin Üstün, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personeli, Şehitlik İlköğretim Okulu öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Programın açılışında Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Mehmet Hüseyinoğlu tarafından günün önemine ilişkin bir konuşma yapıldı.

Açılış konuşmasında; 1956 yılında, sütün önemine dikkat çekmek amacıyla Uluslararası Sütçülük Federasyonu’nun (IDF) aldığı kararla yılda bir gün, ‘Dünya Süt Günü’ olarak kutlanmaya başlandığını, ülkemizde ise Dünya Süt Günü, ilgili bakanlığın aldığı kararla 1991 yılından bu yana kutlandığını belirtilerek süt ve süt ürünlerine yönelik bilgilendirmeler yapıldı.

Sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için süt üretim ve tüketimini artırmak, her yaş grubundaki bireye süt içme alışkanlığını kazandırmak, süt ve süt ürünlerinin besin değeri konusunda kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla düzenlenen bu tür programların topluma yarar sağladığı programda yapılan konuşmalarda belirtilerek, sütün başta çocuklar olmak üzere 7’den 70’e herkes için gerekli olduğu vurgulandı. Büyüme ve gelişmeyi sağlayan, beynin gelişmesine destek olan, göz, deri ve diş sağlığını koruyan, hücreleri onaran ve enerji veren, kemikleri sertleştiren ve bağışıklık sistemini güçlendiren vazgeçilmez besin kaynağının süt ve süt ürünleri olduğu belirtildi.

1 Haziran Dünya Süt Günü nedeniyle düzenlenen programın açılış konuşmalarının ardından Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personeli Veteriner Hekimi Düriye Yalçın Erkek tarafından “Sütün Beslenmedeki Önemi” adlı sunum yapıldı. Programın sonunda öğrenci ve katılımcılara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliğinin sponsor olduğu dondurma ikramı gerçekleştirildi.  

Haber: Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü