BVHO ile Bursa İl Tarım Müdürlüğü ortak eğitimi düzenlendi

Bursa Veteriner Hekimler Odası ve Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından veteriner hekimlere yönelik Veteriner Laboratuvar Bilgi Sistemi (VELBİS), E-Reçete, İTS-ATS ile ilgili konularda eğitim düzenledi.

Mevzuatta yapılan bir değişiklik ile Enstütüye gönderilecek kan serumlarının protokol ve numune girişleri 02.10.2023 tarihinden itibaren Veteriner Laboratuvar Bilgi Sistemi (VELBİS) üzerinden yapılmaya başlandı. Ayrıca bir süredir kullanılan E-Reçete ve İTS-ATS sistemlerinde klinisyen veteriner hekimlerin yaşadığı sorunlar sebebiyle Bursa Veteriner Hekimler Odası ve Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilgili konularda eğitim düzenledi.

Bursa Veteriner Hekimler Odası tarafından düzenlenen eğitimler ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde; “Yurtdışına çıkışlarda, hasta sahiplerimiz için gerekli olan, Kuduz Titrasyon Testi’ne ait işlemlerin Velbis üzerinden gerçekleştirilmesi konusundaki mevzuat değişikliği ve E-Reçete, İTS- ATS ile ilgili Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile düzenlediğimiz ortak eğitime katılan meslektaşlarımıza teşekkür ederiz. Değişen mevzuat ile ilgili VELBİS süreci ve bir süredir kullanılan ancak sorunları da devam eden E reçete, İTS-ATS konusunda, bizlerle bilgilerini paylaşan ve sorularımızı yanıtlayan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanı meslektaşlarımız Sayın Dr. İbrahim Çetin, Veteriner Hekim Ahmet Çiftçi, Veteriner Hekim Lütfü Erarslan, Veteriner Hekim Mahmut Kayar, Veteriner Hekim Zafer Atça’ya da ayrıca teşekkür ediyoruz.

Haber: Bursa Veteriner Hekimler Odası