Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından Diyarbakır’da Manda Yetiştiriciliği Sempozyumu düzenlendi. Açılış programına Fakülte Dekanları, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, yetiştiriciler ve öğrenciler katılım sağladı. Üç ayrı oturumda gerçekleştirilen sempozyumda manda yetiştiriciliği konusunda edinilen tecrübeler paylaşılarak gelecekteki işbirliği faaliyetleri için bir yol haritası belirlendi.
Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. M. Ferit Özmen yaptığı konuşmada, “Son 10 yılda dünyada meydana gelen olaylar güvenilir, ulaşılabilir ve ekonomik gıda üretiminde kendi kendine yeterliliğinin ne denli önemli olduğu gerçeğini bir kez daha göstermiştir” diyerek, ülkemizde ve ilimizde manda yetiştiriciliğinin başta süt verimi düşüklüğü olmak üzere birçok sorunu bulunduğunu ve bölgemizde bulunan birçok kuruluşun bu sorunları çözmek için faaliyetlerde bulunduğu söyledi.
Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Vural ise embriyo nakli projesinden bilgiler vererek, manda ünitesinin daha çok gündeme gelmesi gerektiğini ve hayvancılığın gıdanın gelişmesi için korunması gerektiğini söyledi. Vural, tüm paydaş kurumlarla birlikte çalışarak yeni çözüm arayışları bulmanın amaçlandığını, manda etinin ve sütünün daha kıymetli olduğunu, gelişmesi gerektiğini vurgulayarak, Samsun’dan sonra Diyarbakır’ın manda üretiminde ikinci sırada yer aldığını da sözlerine ekledi.
Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. M. Emin Erkan’ın moderatörlüğünde Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Süleyman Aktoprak, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Denli, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. M. Ferit Özmen birer sunum gerçekleştirdi.
Sempozyum ile faaliyetlerden edinilen tecrübelerin kuruluş temsilcileri tarafından aktarımının ve bundan sonra yapılacak olan faaliyetler için işbirliği çerçevesinde bir yol haritasının belirlenmesinin sağlaması amaçlanıyor.
Haber: Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi