Veteriner hekim adayları önlüklerini giydi (Video)

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesine bu yıl başlayan öğrenciler için düzenlenen geleneksel beyaz önlük giyme töreni, 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşti.

Türkiye’de Veteriner Hekimliği Öğretiminin 181. Yılı ve beyaz önlük giyme törenine Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Vural, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Denli, Diyarbakır Et-Süt Kurumu Müdürü Hüseyin Altun, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Vural Veteriner Fakültesine yeni başlayan öğrencilere hoş geldiniz dediği konuşmasında veteriner hekimlik mesleğinin önemini hatırlattı. Vural yaptığı konuşmada, “Çok önemli bir mesleğin mensubu olmak üzere ilk adımlarınızı veteriner fakültesini seçerek ve veteriner fakültesine gelerek atmış bulunuyorsunuz. Şimdiden bu mesleğin birer ferdi olarak sizi görüyorum.” dedi. Vural, Veteriner Hekimlik mesleğinin sadece hayvan sağlığı ile değil, aynı zamanda doğrudan beşeri sağlıkla da ilgili olduğunu vurguladı.

Konuşma sonrası Veteriner Fakültesi öğrencilerinden oluşan MÜZVETTE grubu müzik dinletisi gerçekleştirildi. 1. sınıf öğrencileri veteriner hekimliği andını okudu. Veteriner hekimlik eğitimine başlayan öğrencilere törenle önlük giydirildi. Beyaz Önlük Giyme Töreni, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haber: Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi