TVHB’den Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Sezai Cibelik’e ziyaret

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Veteriner Hekim Sezai Cibelik’i ziyaret etti.

TVHB resmi sitesinde yayınlan habere göre ziyaret kapsamında, sahipli hayvanların mikroçip ile kimliklendirilmesi konusunun tekrar gündeme alınması ve daha fazla hayvanın kayıt altına alınabilmesi için sistemde yapılması gereken kolaylaştırmalar ile serbest veteriner hekimlere sahiplendirme yetkisinin tanınması talepleri iletildi.

Ayrıca, sahipsiz hayvan popülasyon kontrolünde mikroçip ile kimliklendirmenin öneminin vurgulanarak, bu süreçte daha da önemli bir noktada olması gerektiği ifade edildi.

TVHB tarafından hayvan sağlığı ile ilgili alanların özerk bir yapıda teşkilatlanması gereksinimi konusunda Cenevre Veteriner Hekimliği Antlaşması’na istinaden Cumhurbaşkanlığı Makamı’na gönderilen ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu’nda sunulan dosya hakkında bilgi verildi.

Ziyarette ayrıca, daha önce gerekçeleriyle birlikte iletilen el emeği ücretlerinin arttırılması ve Bakanlık tarafından ödenmesine ilişkin taleplerin tekrar dile getirildiği ve Bakanlığın bu konuya olumlu yaklaşımının sonuca yansıması umulduğu ifade edildi.

TVHB yaptığı açıklamada Bakanlık ile kurulan iletişim ve iş birliğinin geliştirilmesinin önemine vurgu yaparak, misafirperverlikleri için Veteriner Hekim Sezai Cibelik’e teşekkür etti. Bakanlık Gıda Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Sedat Ildız’a da yapılan ziyarette kendisine ayırdığı geniş zaman ve misafirperverliği için teşekkür edildi.