Giresun’da Düve Destek Başvurusu Onaylanan Yetiştiriciler Düvelerini Almaya Başladı


Giresun’da, 11 Aralık 2023 – 09 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleşen başvurular sonucunda, 85 yetiştirici 810 baş gebe düve ve 233 baş boş dişi sığır alımı için talepte bulundu. Bu talepler, ‘Düve Destekleme Sistemi’ne kaydedilerek Bakanlığa iletildi.

Bakanlık ilk aşamada, 85 yetiştiriciden 110 baş gebe düve ve 66 baş boş dişi sığır alımını onayladı. Bu kapsamda 16 yetiştiriciye destek sağlanacak. Onaylanan yetiştiriciler, sözleşme imzalamak ve hayvan temin sürecini başlatmak üzere 31 Mayıs 2024 tarihine kadar il/ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine davet edildi.

İlk aşamada sözleşme imzalayan ve hayvan temin sürecini tamamlayan bir yetiştiriciye, Merkez İlçe Lapa köyünden, 10 baş simental gebe düve alımı için yüzde 30 hibe desteği kapsamında 300 bin lira hak ediş düzenlendi. Diğer 15 yetiştiricinin de sözleşme imzalama ve hayvan temin süreçlerini tamamlamaları halinde düve alım desteği hak edişleri düzenlenecek.

Düve alım desteği için başvuran diğer yetiştiriciler için, ilk aşamanın tamamlanmasının ardından, başvurusu onaylananlar listesi belirli dönemlerde ilan edilmeye devam edecek.

Haber: Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü