Selçuk Üniversitesinde “Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi (GGYS) Eğitimi” düzenlendi

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesinde TS EN ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi (GGYS) Eğitimi düzenlendi.

Eğitim Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümüt Gürbüz’ün öncülüğünde GLADER derneği tarafından Selçuk Üniversitesi Küçük Hayvan Hastanesi’nde yapıldı. İki gün süren eğitim Veteriner Hekim Besin Hijyeni ve Teknolojisi / Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Bilim Uzmanı Toyga Yaroğlu’nun sunumuyla lisans ve lisansüstü öğrencilere sunuldu.

Eğitimde “Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri (GGYS)”nin tarihsel gelişimi, gıda güvenliği sağlamada karşılaşılan temel sorunlar, gıda güvenliği sorunlarının temel nedenleri; gıda güvenliğinin sağlanması için yapılması gerekenler, ulusal ve uluslararası mevzuat gibi temel konulara değinildi. Yaroğlu, saha deneyimlerini ve tavsiyelerini öğrencilerle paylaştı. Eğitim öğrencilerin ilgisini çekti.

Kapanış konuşmasında Prof. Dr. Ümit Gürbüz nitelikli veteriner hekim yetiştirme hedefleri doğrultusunda düzenledikleri bu eğitimlerin devamı geleceğini belirtti. Eğitim sonunda verilen sertifikanın öğrencilere ne gibi avantajlar sağlayacağını belirten Gürbüz, lisans ve lisansüstü öğrencilerine eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Haber: Meltem Merve Sarıdağ
Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi JOURVET Öğrenci Temsilcisi