Hacı Nakkaş Camisi kubbesinde yuvalanan leylek kurtarıldı

Aşağısoku Mahallesindeki Hacı Nakkaş Camisi’nin kubbesinde yuvalanan leylekle alakalı olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi, 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbarı değerlendirdi.

Doğa Koruma Birimi yetkilileri, vatandaşların düzensiz bıraktığı evsel atıkların çevreye ve doğaya verdiği etkiler sonucunda bu tür problemlerle karşılaşıldığını belirtti. Gerekli teknik yardımı sağlamak üzere Bolu AFAD Ekipleri ile irtibata geçildi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, leyleğin kafasında bir poşet olduğu bilgisiyle Köroğlu Arama Kurtarma Derneği, SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği ile Türkiye Dağcılık Federasyonu Bolu İl Temsilciliği iş birliğiyle düzenlenen kurtarma faaliyetiyle poşetten kurtarılan leyleğin normal hayatına dönmesini sağladı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi yetkilileri, antropojenik olarak nitelendirilen insan kaynaklı etkilerin doğaya verdiği zararları vurgulayarak, iklim değişikliği ve su kıtlığı gibi nedenlerle yaban hayvanlarının evsel atıklara yöneldiğini belirtti. Vatandaşlardan daha titiz davranmalarını talep ederek sözlerini sonlandırdılar.

Haber: Bolu Doğa Koruma ve Milli Parkla Şube Müdürlüğü