Türkiye Sağlık Forumu Gerçekleştirildi

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen ve sağlık alanında yaşanan sorunlar ile çözüm önerilerinin tartışıldığı Türkiye Sağlık Forumu 5 Mart 2022 de Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantıya Veteriner Hekimlik mesleğini temsilen Prof. Dr. Murat Arslan, Sevtap Kutbek, Melike Baysal, Hüseyin Dede ve Necati Bozkurt iki farklı masada katılarak görüş bildirdiler.

Düzenlenen Türkiye Sağlık Forumuna dair Prof. Dr. Murat Arslan şu açıklamada bulundu; “Özellikle mesleğimizin sağlık sınıfı içinde tanımlanması, eğitim, istihdam, iş gücü planlaması, sağlıkta şiddet, özlük hakları, kurumsal yapının yeniden ele alınması ve Sağlık Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı içinde genel müdürlük haline getirilmesi, yerel yönetimlerdeki görev ve yapılanma gibi bir çok konu rapora girmiştir.

Sonuç kitapçığında farklı başlıklar halinde yer alan görüşlerimizin, parti programlarında da yer alacağına, siyasiler ile diğer sağlık meslek mensuplarının mesleğimizin toplum sağlığı alanındaki önemini bilmelerine katkıda bulunacağına inanıyoruz. Benzer çalışmalara kimden gelirse gelsin katkı sunmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. Saygılarımızla.”

Kitapçığı İndirmek İçin Tıklayınız

TÜRKİYE’DE SAĞLIK SİSTEMİNE İLİŞKİN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ