BUÜ Veteriner Fakültesi çiftliğinde tüm hayvanlar yangından kurtarıldı (Video)

Nilüfer’in Yolçatı bölgesinde başlayan ve Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’ne sıçrayan yangın, yaklaşık 700 dönümlük alanda etkili olduktan sonra kontrol altına alındı. Yangın, 6 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda söndürüldü. Kampüs içerisinde bulunan hayvanların tamamı kurtarıldı.

Erken Müdahale Felaketi Önledi

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, erken müdahale sayesinde ciddi bir felaketin önüne geçildiğini belirtti. Yılmaz, “Çok şükür ki erken müdahale ile ciddi bir felaketin önüne geçtik. Kampüsümüzde sadece tarım alanlarında yangın oldu. Tehlikeyi binalara veya yerleşim yerlerine atlamadan geçiştirdik. Burada canla başla çalışan ekiplere gönülden teşekkür ediyorum,” dedi.

Can Kaybı ve Yaralanma Yok

Yangında herhangi bir can kaybı yaşanmadığını ve hayvanların zarar görmediğini belirten Yılmaz, “Yangında herhangi bir hayvanımız da zarar görmemiştir. Dumandan etkilenen çiftlik hayvanlarımızı tahliye ederek, güvenli bölgelere götürmeyi başardık. KYK Yurtlarımızda ve Hastanemizde herhangi bir problem yok. Yangın tamamen kontrol altına alındı. Hepimize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Şenlik de yaptığı video açıklamasında yangının kontrol altına alınmasında emeği geçen tüm ekiplere teşekkür etti.

Haber: Bursa Uludağ Üniversitesi