Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde I. Ulusal Katılımlı Ivsa Bursa Öğrenci Kongresi 13-14 Mayıs tarihlerinde Güler Osman Köseoğlu konferans salonunda gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Melike Baysal, mesleki etik ve deontolojinin önemini, iyi bir veteriner hekim olabilmenin temel niteliklerini katılımcılarla paylaştı.
Oturumun ilk gününde Prof. Dr. Murat Cengiz, Prof. Dr. Ebru Yalçın, Barış Kolgu, Prof.Dr. Hasan Batmaz, Prof. Dr. İsmet Türkmen ve Prof. Dr. Hıdır Gençoğlu ; Oturumun ikinci gününde ise Prof. Dr. Levent Aydın, Prof. Dr. Ahmet Akkoç, Prof. Dr. Hakan Salcı, Prof. Dr. Fikriye Süzer Turunçoğlu, Doç. Dr. Şebnem Düzyer Gebizli yer aldı. Kongreye Bursa dışından IVSA üyeleri, öğrenciler ve öğretim görevlileri katılım sağladı.
JOURVET adına Bursa Veteriner Fakültesi öğrenci temsilcisi Pelin Aravi, IVSA Bursa Topluluğunun danışman hocası Prof. Dr. Gülay Deniz ile ilk defa ulusal katılımlı öğrenci kongresinin düzenlenmesi üzerine röportaj gerçekleştirdi.
Pelin Aravi: Okulumuzda ilk defa ulusal katılımlı öğrenci kongresi yapıldı düşüncelerinizi alabilir miyim?
Prof. Dr. Gülay Deniz: Gerek fakültemiz öğrencilerinden gerekse farklı veteriner fakültelerinin IVSA gruplarından gelen öğrencilerden ve kongremize katılan hocalarımızdan aldığımız geri bildirim kongrenin oldukça başarılı olduğu ve tüm oturumların ilgiyle izlendiği yönündedir. Kongremize sponsor olan özel sektör firmaları ile öğrencilerin bir araya gelmesi sağlandı. Ayrıca özel sektör firmalarının ve IVSA topluluğunun sağladığı hediyelerin çekilişle sunulmasıyla öğrencilerimize minik katkılarda bulunuldu.
Pelin Aravi: Bu kongrenin ve bu gibi etkinliklerin devamı gelecek mi?
Prof. Dr. Gülay Deniz: İleriye yönelik hedeflerimiz arasında konuşmacı olarak büyük çoğunluğunu veteriner fakülteleri öğrencilerinin oluşturduğu bir öğrenci kongresi düzenlemek ve uluslararası bir kongre gerçekleştirmek bulunuyor. Tüm bu faaliyetlere ek olarak, yine ülkemizdeki veteriner fakültelerinin IVSA topluluklarında yer alan öğrencilerle karşılıklı exchange programları yapmak da hedeflerimizin arasında. Bu exchange programlarını uluslararası boyuta taşımak bir diğer önemli hedefimiz. Ayrıca, hem mesleğimiz için önem taşıyan günlerde hem de diğer önem taşıyan özel günlerde çeşitli bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirmeye de özen göstereceğiz.
Pelin Aravi: Veteriner Fakültesi öğrencilerine önerileriniz neler?
Prof. Dr. Gülay Deniz: En öncelikli önerim eğitimi zorlu olan bu fakültede sadece ders çalışmakla sınırlı kalmayıp mutlaka sosyal aktiviteler için zaman ayırmaları. Kendi mesleğiniz ve ilgi alanlarınızla ilgili periyodik yabancı ve Türkçe yayın yapan en az 1 adet kaynak mutlaka takip edilmeli. Bol bol kitap okunmalı. Tiyatro, sinema ,konser gibi aktivitelere zaman ayrılmalı. Mesleki bilgileri yanı sıra iletişimi kuvvetli global bakış açısına sahip insanlar olmalısınız.
Bu güzel sohbet için IVSA Bursa topluluğunun danışman hocası Prof. Dr. Gülay Deniz’e JOURVET olarak teşekkür ederiz.
Haber: Pelin Aravi
Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi JOURVET Öğrenci Temsilcisi